Diskuze: uskladneni cesneku


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk


Uživatel: jana 15.3.2014 12:17

Dobry den,muzete poradit?
Cesnek jsem oloupala a protlacila lisem.Dala do sklenicek se soli.Ulozila do lednicky a zanedlouho zezelenal.Jinak ma krasnou cesnekovou vuni bez viditelneho poskozeni.
Dekuji za vysvetleni priciny,Jana

Odpovědět

Odpověď

Re: uskladneni cesneku
(Kamča 15.3.2014 17:20)

Důvod zezelenání rozmačkaného česneku je jednoduchý - příliš nízká teplota při uskladnění. Když se česnek dostane do teploty nižší než 8 nebo 5 stupňů, tak začne klíčit. A právě toto klíčení doprovází produkce chlorofylu, díky čemu váš česnek zezelenal. Rozmačkaný česnek se solí skladujte ve vakuové misce, v temnu při teplotě 15°C (+- 3°C).


Reagovat



diskuze se týká článku
přidejte sem svůj komentář

Něco není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
další podobná diskuze

Plíseň a sklizeném česneku,


(Jan Kuchyňka 17.9.2014 9:21)

Sousedka nám polila schválně česnekové palice při sušení.
Česnek začala plesnivět, ne všechen, ostatní paličky mají pachuť plísně.


Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Odpovědět



Příprava záhonu na česnek


(Josef Bukáček 12.11.2013 14:46)

Před výsadbou česneku je možno použít hnůj?Určitě?


Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Odpovědět



zajímavé články